Тир изгоря на магистрала "Тракия"

Шофьорите твърдят, че огънят е тръгнал от проблем в електрическата инсталация

Снимка: Нова тв

Тир се запали на автомагистрала "Тракия" рано сутринта в неделя. Шофьорът не е пострадал, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Инцидентът е станала на 150-тия км в посока София, а не в посока Бургас, както в официално съобщение посочи Агенция "Пътна инфраструктура", съобщи кореспондентът на бТВ от мястото на събитието.

Шофьори на тира са сръбски граждани, които заявиха, че превозват турска санитарна керамика от Турция към Сърбия. Те твърдят, че не са спукали гума и допускат за причина за инцидента повреда в електрическата инсталация на камиона.

Три пожарни са гасили огъня на магистралата, като инцидентът се случил в 5 часа сутринта. Дори и след 10 часа на кадри се виждаше как пуши и тлее стоката от камиона.

Пожарните остават на място, защото непрекъснато се разпалва част от тревата извън магистралата, която също по-рано е горяла.

Движението бе затворено за 4 часа и се пренасочване по обходни маршрути. След 10 часа бе пусната само едната лента в посока София за движение. Това е най-крайната лента до мантинелата.

Колите се движат, но с по-ниска скорост. Тирът е още на пътното платно. Очаква се той да бъде скоро извозен.

Споделяне

Още от България