Тир навлязъл в лентата на автобуса при катастрофата в Македония

Тир навлязъл в лентата на автобуса при катастрофата в Македония

Товарен автомобил е навлязъл в насрещната лента за движение, в която се е движил българския автобус, и това е причината за пътния инцидент в Македония, който стана на 2 февруари. Това обясни шофьорът на автобуса Любомир Лазаров пред Нова телевизия.

"На 2 февруари тръгнах в 5:30 часа за Скопие. На 4 километра от Скопие бе закъсал другия автобус. Срещу мен наближаваше тир. Половината от предницата му караше по осевата линия или малко навътре в моето платно. Там и участъкът е малко по-тесен. По инстинкт завих надясно, за да избегна удара. Когато продължих, за да изляза, задницата на автобуса започна да слиза в канавката. Тогава автобусът се удари в дърветата и при самото спиране, машината се обърна", разказа Любомир Лазаров от село Слатино, Дупнишко.

Той е шофьорът на катастрофиралия в Македония автобус, при който като по чудо се размина без жертви.

"След като се обърна, започнахме да помагаме на хората, да ги вадим от автобуса. Дойдоха и други хора от селото, полиция и линейки", разказа Любомир Лазаров.

Той отрече да е заспивал на волана и заяви, че е карал "най-много със 70 км/час".

Любомир Лазаров отрече обвиненията на собственика на фирмата Кирил Илков, че шофьорът му е изчезнал след разпита в полицията в Крива паланка и не може да се свърже с него.

Лазаров обясни, че е разговарял с Илков два пъти - веднъж, докато бил в болницата, и още веднъж, когато бил на разпит в полицията.

"Който не работи, той не греши. Но за вина не мога да кажа" – така Лазаров отговори на въпроса дали смята, че има вина за инцидента.

В четвъртък преобърналия се автобус беше изтеглен с тежка техника обратно на пътното платно. В момента фирмата го тегли на собствен ход към България. Според собственика превозното средство е било изправно.

При инцидента, който стана на 2 февруари около 23 часа край Крива паланка, пострадаха шестима души. От тях най-сериозно е състоянието на 60-годишна жена, която е със счупени гръден и лумбален прешлени, фрактури на 2 ребра. В автобуса са пътували 43 души от Националната финансово-стопанска гимназия в София.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?