ТИР се преобърна на пътя Бургас - София, шестима загинаха на път за Созопол

ТИР с ремарке се преобърна в неделя по обяд на пътя Бургас - София близо до разклона за село Чукарка, съобщиха от полицията. Колата е предизвикала задръстване, тъй като се е наложило автомобилите в двете посоки да се пропускат поетапно. Пътят обаче не е бил затворен.

При катастрофата има двама пострадали, които са настанени в бургаската болница.

Сблъсъкът е станал между ТИР-а и два леки автомобила - Рено и Пежо. Единият от ранените е мъж, чиято диагноза е комоцио. Пострадала е и жена. Тя е с фрактура на ребрата.

Полицията все още уточнява в болницата обстоятелствата около инцидента. Мъжът е започнал да се свестява и вече е контактен.

Това е втората тежка катастрофа в Бургаско в неделя, след като по-рано същия ден на пътя от Бургас за Созопол загинаха шест души.

Трагедията е станала при челен сблъсък между таксиметров автомобил Опел Вектра и Пежо 205. И две коли са с бургаска регистрация. Опелът пътувал към Созопол, а пежото - в обратната посока.

При инцидента загинали 28-годишният шофьор на таксито и двамата му клиенти - мъж на 36 години и една жена. На място са починали също 25-годишният водач на другата кола и спътниците му, и двамата на 26 години.

По първоначални данни таксиметровият автомобил се движел с несъобразена скорост и навлязъл в насрещното платно.

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?