Тирове отново могат да пътуват в участъка преди тунел "Витиня" към София

Ремонтът на виадуктите на "Хемус" продължава

От вторник е възстановен трафикът на тежкотоварни автомобили над 12 тона в посока София в участъка преди тунел "Витиня“ на магистрала "Хемус“. Това е участъкът между 35-ти и 47-ти км на автомагистралата, съобщиха от пътната агенция.

До завършването на ремонтно-възстановителните дейности на виадуктите на "Хемус“ движението на превозни средства над 12 тона в отсечката в района на тунел "Витиня“ ще е двупосочно в платното за Варна. Обособени са една лента за София и една лента за Варна.

Товарните автомобили над 12 тона, пътуващи за София, се отклоняват при пътна връзка при км 35+450 на "Хемус“, продължават по пътя Ботевград – София, където се ремонтира 9-километров участък до  Врачеш и се пътува с повишено внимание, след което се включват отново на автомагистралата при пътен възел "Витинска река“ при км 30+260.

Продължава ремонтът на долното строене на 4 виадукта на АМ %Хемус“ - при 19-ти км (виадукт "Потоп“), 33-ти км (съоръжението при тунел "Витиня“), при 37-ми км и при 51-ви км (виадукт "Разлив“). В зависимост от метеорологичните условия отделни видове дейности се извършват и в момента. Ремонтните работи на съоръженията са необходими, за да се пътува по тях след това удобно и безопасно.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg,  както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Споделяне

Още от България