"Титан" може да остане само спонсор на клуба

"Титан" може да остане само спонсор на клуба
ЦСКА навлезе в поредната си криза. След поредицата изгубени точки срещу непретенциозни съперници и напускането на румънския треньор Йоан Андоне във вторник собственикът на клуба Димитър Борисов обяви, че е възможно "Титан" да се отдръпне от ЦСКА и да остане само спонсор на тима.

"Не само "Титан" издържа и дава пари за клуба. Ние сме основен инвеститор, но има и други спонсори - "Глобул" например. Ще продължим да даваме пари за ЦСКА. Мисля, че клубът ще си стъпи на краката с помощта на феновете и ветерани. Мисля, че трябва да дадем шанс на тези момчета да си стъпят на краката", заяви Борисов в интервю за Ring.bg.

В момента треньор на клуба е неопитният Адалберт Зафиров, който ще трябва да спечели за ЦСКА класиране, осигуряващо участие в европейските клубни турнири. В момента "червените" са на трето място на три точки пред Славия и на четири пред Левски.

“До 15 май не търсим заместник на Адалберт Зафиров, сигурен съм, че той ще се справи. Помолих Димитър Пенев да му помага до края на сезона. В момента не преговаряме с нито един треньор. При следващо назначаване на наставник смятам да дадем повече власт на Управителния съвет, ще се допитаме до комитета на ветераните, както и до по-широк кръг от фенове”, заяви Борисов.

Малко по-рано във вторник спортно-техническият директор на ЦСКА Атанас Караиванов обяви, че напуска поста си в клуба. Назначението на Караиванов бе силно критикувано от феновете и ветераните на клуба, като така и не стана ясно от какво бе наложено.

Само два месеца по-късно обаче бившият репортер на БНТ обяви, че напуска тъй като е искал да работи във футболен клуб, а се е оказало, че е постъпил в лудница.

"Два месеца някакви хора обикалят около мен в транс и повтарят "ЦСКА, пари, ЦСКА, пари"... Един румънец, наричаха го Йоан Андоне, вече се уреди и го изписаха. При напускането му го видях за първи път щастлив, а очите му искряха. И него го заблудили, че това е ЦСКА... Сам съм си виновен, че доброволно постъпих в психодиспансера. Има само един човек, който може да се справи в тази ситуация - Пегъзи Музовски.", обяви Караиванов в послание до медиите.

Димитър Борисов коментира от своя страна, че изявлението на Караиванов "говори за един морал".

"ЦСКА никога не е бил лудница. Не считам, че сме психодиспансер", каза още босът на червените.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?