Пореден обрат в сагата за ЦСКА

"Титан" предава собствеността на Христо Стоичков, той може да покани Гриша Ганчев

Легендарната осмица обяви, че дава една седмица на пернишките бизнесмени

Сн. БГНЕС

Един от собствениците на ЦСКА от "Титан" Димитър Борисов обяви, че следващия вторник акциите на клуба ще бъдат предадени на Христо Стоичков без никакви финансови задължения и той ще може да покани инвеститори по негово желание.

"Другата седмица Христо Стоичков получава акции с нулево задължение и той става собственик на ЦСКА. И аз точно не мога да ви обясня как ще стане това. Не съм юрист. Те могат да ви обяснят по-добре. Стоичков ще покани, който той иска. Ситуацията се променя с часове", заяви Борисов.

 

Само ден по-рано другият собственик Иво Иванов съобщи, че "Титан" остава собственик на клуба.

 

Борисов отказа да коментира ситуацията с бизнесмена Гриша Ганчев, който проявяваше интерес към придобиването на клуба, но не се стигна до сделка.

 

"След вторник ние няма да сме в схемата. Ако Стоичков иска, може отново да покани г-н Ганчев“, заяви Димитър Борисов.

 

Стоичков в момента е треньор на ЦСКА, а според различни спортни сайтове все още не е сигурно оставането му в тима. В сряда той отказа да говори пред медии, но по-късно заяви пред в. "Труд", че дава една седмица на собствениците на клуба.

 

"Ако изпълнят поетите обещания, поемам нещата и ще си нося кръста. Предоставят ли ми чист ЦСКА, ще се захвана и с всички сили ще работя за него. Виждам с какъв плам феновете подкрепят отбора и съм сигурен, че, ако всичко се случи, както искам, ще изгрее слънце и на нашата улица. Сега топката не е в мен. Очаквам спазване на обещанията. Благодаря на феновете! С подкрепата си към мен и отбора те показаха, че ЦСКА винаги ще е номер едно! И всички видяха, че искат промяна!", заяви Стоичков.

 

"Имах две условия, когато се съгласих да поема ЦСКА, досега не е изпълнено нито едно. Искам ЦСКА да бъде чист клуб с прозрачно финансиране. Вчера чух, че критериите на отбора за новия сезон щели да бъдат занижени. Искам да кажа на цялата общественост и най-вече на верните фенове на ЦСКА, че критериите на Христо Стоичков не само, че не са занижени, а напротив - те са завишени. Винаги съм искал работата да е поставена на първо място. Така са ме учили от дете точно в ЦСКА", заяви Стоичков.

 

В същото време Гриша Ганчев излезе с отворено писмо, в което заяви, че е имал само едно условие - "да се започне "на чисто" в ЦСКА".

"Държа да подчертая, че става изцяло въпрос за един бизнес проект. Милиони сделки се правят и развалят ежедневно по целия свят. Аз никога не съм бил авантюрист. Не бих си позволил по никакъв начин да поема ангажимент, ако има дори 1% съмнение от моя страна за настоящата ситуация, перспективата и успеха на това начинание. Защото, както казах и преди, ЦСКА е национална кауза. При така стеклите се обстоятелства, аз не мога да поема тази авантюра. Желая успех на феновете, ръководството, треньорите и играчите на отбора", посочи Ганчев.

 

Според "Титан" реалните дългове на тима са 12 млн. лева.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?