Тити Папазов готов за битка срещу Борисов в София

Тити Папазов готов за битка срещу Борисов в София

Треньорът на националния отбор по баскетбол Константин (Тити) Папазов се включва в кметската надпревара за София като независим кандидат, подкрепен засега единствено от Демократическата партия (ДП) на Александър Праматарски. “Той има много качества, най-вече е честен и откровен човек,  казва каквото мисли и е роден победител”, обясни Праматарски и допълни, че преговорите с Папазов се водят от 2 месеца.

Много важно за нас беше, че той декларира пред нас, ако евентуално стане кмет, няма да прави своя партия, посочи Праматарски пред Mediapool. Запитан говорено ли е с ДСБ за подкрепа на тази кандидатура, той отговори: “На много места сме с тях, но сега правим наше предложение”.

От софийската организация на ДСБ реагираха доста въздържано. Казаха, че не могат да коментират номинацията на Папазов и възможни действия с ДП, защото засега никой нищо официално не им предложил.

“Аз съм убеден, категорично заявявам, че не знам докъде ще се стигне в тази битка, убеден съм, че няма да има партия, от която няма да имам глас”, коментира в понеделник пред бТВ Папазов, който обяви, че ще бъде издигнат от дясна партия.

Той заяви, че е политически необременен и има шанс “да обере страшно много гласове от синия електорат”. Въпреки че лидерът на СДС Пламен Юруков декларира подкрепа за сегашния кмет Бойко Борисов (ГЕРБ), Папазов каза, че е водил неофициален разговор с Юруков, но без ясен резултат.

“Хората, истинските седесари, няма да приемат, каквото и да ни се случва, колкото и ниско да е паднал в момента в политическата йерархия, СДС стои с големи букви в българската политика и така ще стои, защото това са традициите”, смята Папазов.

Той изрази недоумение от атаките и погрешната информация, тиражирана от някои вестници, на първо място официоза на СДС “Демокрация”, който миналата седмица писа, че Тити Папазов ще е кандидатът на ДСБ.

“Смятам, че Иван Костов е един от най-добрите политици в съвременната история на България, но аз до ден-днешен се кълна, и хората ме познават, че казвам винаги истината, в живота си не съм се срещал с г-н Костов.А как е възможно те да ме издигнат, ако аз не съм контактувал с него?”, запита Папазов.

“Може във времето, което предстои, да се видим и да застанат зад мен. Но към датата, към която излиза това нещо във вестника, това не е вярно. Защо излиза една лъжа, за да се дискредитира моето име. На следващия ден вестник "Труд" - "БСП и ДСБ не могат да си поделят Тити Папазов". Защо? Да се акцентира, че Тити Папазов в кампанията на президента е бил. Да, аз не се срамувам и твърдо стоя зад думите, които съм казал и тогава”, посочи спортистът.

На въпрос как ще се пребори със сочения за фаворит в кампанията Бойко Борисов, Тити Папазов каза, че убеден, “че ще бъда безкрайно точен коректив за бъдещето, защото сега 99 процента прогнозират, че г-н Борисов ще спечели, примерно казано, но до ден-днешен имаше само един състезател. От днеска аз започвам от 0.01 процент, на 28-ми смятам някъде да се съберем”.

“Най-многото, което могат да ми направят, да ми изравнят. Аз съм безкрайно честен и знам, че ще извадя неща, които друг няма да може да ги обещае”, посочи спортистът. Обяви житейското си мото: "Ако нямаш възможности да изпълниш дадено обещание, в твоите възможности е да не го даваш".

“Гарантирам, че това, което ще обещая, ще го изпълня. Т.е., ще обещавам това, което е възможно да изпълнявам”, каза той. Най-силната си страна той вижда в това, че “не ме интересуват парите”.

Папазов изрази желание всички десни да бъдат заедно на изборите. Допълни, че ако бъде избран за кмет, ще се откаже от треньорската си работа и от “столичната община няма да излезе нищо неправомерно”.

За опонента си Бойко Борисов Папазов каза, че го уважава безкрайно и че има сериозно политическо присъствие в България.

“Но това не значи, че няма да има битка. Той е спортист, аз съм спортист. Едно гарантирам със сигурност, което трудно могат да го обещаят другите. Няма по никакъв начин да нападна нито един от конкурентите”, посочи той.

Запитан дали Папазов, известен със своята импулсивност и често гонен от мачове заради емоционални изцепки, ще издържи в предизборната кампания, лидерът на ДП Праматарски изрази увереност, че спортистът ще се справи.

Ако бъде направено по-добро предложение от това на Папазов, който бе сред спортистите, ДП ще го оттегли, каза Праматарски.

Освен с баскетбола, Тити стана известен и с това, че осинови детенце, изоставено от майка си, която е болна от СПИН. 

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?