Тити Папазов остава в надпреварата за София

Тити Папазов остава в надпреварата за София

Треньорът на националния отбор по баскетбол Тити Папазов остава в битката за кмет на столицата и няма да се оттегли в полза на общия кандидат на СДС и ДСБ Мартин Заимов. Издигнатият от Демократическата партия (ДП) на Александър Праматарски кандидат заяви във вторник, че кандидатурата на Заимов не е по - стойностна от неговата. “Бях готов да се оттегля, ако се появи по - достоен кандидат на десните”, каза Папазов, който само преди година застана зад лявата президентска кандидатура на Първанов.   

Мартин Заимов не може да обедини дясномислещите столичани и без Папазов те ще останат без кандидат, заяви и Праматарски.

“Заимов е член на ДП и именно, защото не е равноотдалечен от десните партии, не можем да го подкрепим”, аргументира се Праматарски. Заимов беше в ръководството на неговата партия, където бе поканен от покойния Стефан Савов, който възстанови ДП след 1989 г.. Впоследствие Заимов напусна след конфликт с Праматарски.

Според лидера на ДП столичните организации на СДС и ДСБ са сключили “нечиста сделка” като са абдикирали от надпреварата за кметското място, пътят към което се разчиствал за Бойко Борисов.

Въпреки, че двете най- големи партии вдясно не ме подкрепиха, знам, че синият избирател ще бъде с мен, вярва треньорът по баскетбол. Според него определени кръгове в СДС не го харесват, защото  приемали “много тежко” факта, че в листата за общински съветници на ДП няма да присъства нито един от досегашните общински съветници на синята партия. Папазов обаче имал “вътрешното убеждение”, че ДСБ ще го подкрепи, заради условието за отпадане на Борислав Бориславов, Владимир Кисьов и Стефан Иванов от евентуалната обща листа за общински съветници.

За баскетболния спец основните съперници  в битката за София ще бъдат генералите Борисов и Аспарухов, докато в лицето на Мартин Заимов ДП не вижда конкурент. Папазов вярва, че ще отмъкне от гласовете на Борисов и ще стигне до балотаж, който ще спечели. Въпросът бил с кого ще се бори на втория тур.

Папазов ще заложи на мотото “Различният кмет” и ще се опита да направи от политиката “истински спорт, а не задкулисни игри”. Аз няма да бъда укротен поне до 28 октомври, коментира Папазов и обеща, че ще отвори широко очите на хората за Бойко Борисов.

Споделяне

Още от България