Тити Папазов пита столичния кмет как изпълнил предизборните си обещания

Тити Папазов пита столичния кмет как изпълнил предизборните си обещания

Верен на обещанието си да отправя по десет въпроса седмично към настоящия столичен кмет Бойко Борисов,претендентът за поста му Константин Папазов, издигнат от Демократическата партия, реши в неделя да препита опонента си дали е изпълнил дадени от преди две години предизборни обещания по време на негови интервюта или срещи със софиянци.

Преди да зададе въпросите за изпълненото по конкретните обещания, Папазов пита кмета има ли основание да се срамува или да се страхува от автобиографията си в периода 1990-2001 г., който често се пропуска в публикациите за бившия главен секретар на МВР. Кандидатът на демократическата партия се интересува и дали ако Борисов загуби надпреварата за кметското кресло в София, ще остане в Столичния общински съвет като редови общински съветник, за да провежда амбициозната програма на ГЕРБ за столицата.

Папазов иска да знае и дали кметът е изпълнил намерението си да внесе в градския съвет за одобрение етичен кодекс на общинската администрация. Следващите въпроси са свързани с обещанията на кмета, дадени пред шофьорите от градския транспорт, "да съдейства автобусите, които пътуват в чужбина по-лесно да минават през нашите граници”, както и гарантираната пред таксиметрови шофьори в София „...нова организация на паркирането, свободни тротоари за пешеходци и ленти за веосипедисти”. Къде са тези неща, пита Тити Папазов.

Той се интересува и дали Борисов е потърсил отговорност от някого залощото изпълнение на ремонтите на пътните платна и колко сигнала е подал в прокуратурата преди да похарчи 50 млн лв. за да закърпи изронените дупки.

Кандидат-кметът посочва думи на Борисов от вестникарско интервю, в което се заканва, "ако трябва, ще стоя с целия общински съвет до дупката, докато не я оправят както трябва” и пита до колко дупки е стоял кметът ивключили ли са се общински съветници в това начинание.

Какъв е планът на претендиращия за втори мандат столичен управник за разрешаване на проблема с бездомните кучета в София?, любопитства също Папазов. Пита го и за обещанието пред хотелиери и ресторантьори да направи бул. „Витоша” наполовина пешеходен (от пл. „Св. Неделя” до НДК), а в обратната посока (от НДК  до пл. „Св. Неделя”) - автомобилното движение да се запази.

Последният въпрос на бившия баскетболен треньор е относно трите неща, които преди две години Борисов обещава на своите избиратели, че ще видят, ако стане кмет. Кои са те, пита Папазов, надали очаквайки отговор, какъвто досега не е получил.

Споделяне

Още от България