Тити Папазов подаде оставка от националния отбор по баскетбол

Тити Папазов. Сн. БГНЕС

Треньорът на националния отбор по баскетбол Тити Папазов обяви в четвъртък, че подава оставка от поста заради грандиозния скандал, в който се забърка след мача Левски – Рилски спортист в София. Преди да подаде оставка от националния тим, той едновременно бе и треньор на Левски.

По време на мача с Рилски спортист за Купата на България Папазов първо дразни дълго време агитката на гостите, после влезе в ръкопашна схватка с директора на гостите Борислав Чилингиров. Двамата си размениха остри реплики, което не стигна на треньора на Левски, защото той шамароса зад врата Чилингиров. Това доведе до бяс треньора на Рилски спортист Росен Барчовски, който се опита да се сбие на свой ред с Папазов.

Удържаха Барчовски и той успя само да му извика: "Ти си срам за баскетбола!". Папазов му отвърна с: "Махай се оттука, к.рво!". Наложи се намесата на полицията, за да изведе Папазов от залата. Всичко приключи по подобаващ за този цирк начин - Тити Папазов падна и си счупи ръката.

Малко след скандала той се опита да обясни поведението си в интервю за "7 дни спорт", което също не прозвуча особено убедително.

"Знам, че за хората от Самоков идването до София е голямо събитие и вечерта се хвалят във Фейсбук. След мача отидох да поздравя отбора (на Левски) и ме извикаха за интервю. Минавах покрай Чилингиров и той ми каза: "Неврастеник, ти си срам за българския баскетбол!", а аз му отговорих: "К.рво, изчезвай!". Той ме хвана за гушата и аз го плеснах зад врата. Другото, което ме предизвика, беше, че той беше облечен с червено яке. В такъв момент, като видя мъж на 50 години и нагоре като комсомолски секретар, също ми влияе", каза Папазов, известен със своята чувствителност по всякакви въпроси.

Поведението му доведе до официално извинение от страна на Левски и искания на Рилски спортист да бъде махнат от националния отбор. Папазов първо отхвърли възможността да напусне представителния тим, но в четвъртък обяви, че напуска.

"Съзнавайки, че с действията си нанесох удар по имиджа на българския баскетбол, на Българската федерация по баскетбол и на Управителния съвет на Българската федерация по баскетбол, чийто член съм, се оттеглям от поста селекционер на националния отбор", обяви треньорът.

Той препоръчва за свой наследник треньора на Лукойл Академик Сашо Везенков.

Споделяне

Още от Спорт