Тити Папазов се готви да управлява 12 години София

Тити Папазов се готви да управлява 12 години София

Треньорът на националния отбор по баскетбол Константин (Тити) Папазов, който бе номиниран от Демократическата партия (ДП) за кмет на София, ще даде пресконференция в неделя, на която обеща да отговори на всички удобни и неудобни въпроси във връзка с кандидатурата си, както и да съобщи седемте приоритета за управление на столицата. Все още не е ясно дали той ще получи подкрепа от страна на СДС и ДСБ. Публикуваме част от петъчното му интервю в предаването “Денят започва” на БНТ.

Водещ: Дори да не сте общ кандидат на десницата, пак ще се състезавате?

К. Папазов: Да, аз смятам, че ще успея да бъда общ кандидат, защото имам десет дена, в които трябва да убедя лидерите на останалите партии вдясно да застанат зад мен. Но за себе си лично аз съм убеден, че ще спечеля много гласоподаватели на тези лидери...Аз не се съмнявам в бъдещия успех, убеден съм, че и в следващите десет дена ще успея да привлека на своя страна г-н Иван Костов, който е една доста...сериозна фигура в българската политика.

..Понеже става въпрос за срещи с избиратели, въпроси, които ще ви бъдат задавани, има ли нещо, което да ви притеснява друго във вашето минало, вашата биография?

Нищо не ме притеснява, защото за всяко действие от моето минало имам адекватен отговор. Не се срамувам от нито една моя постъпка. И съм убеден, че съм, от всички политици, които са се появявали на сцената, най-близко до обикновените избиратели.

А периодът, когато бяхте президент на баскетболния клуб "Славия"?

Отборът се казваше "Славия ВИС-2", нали така... Имаше и такъв период.

...И смятам, че това е един от най-силните периоди на този отбор...Нямам никакви притеснения по простата причина, че като президент на даден клуб всеки има една-единствена цел - да обезпечи финансово клуба си. Аз много добре си спомням деня, в който трябваше и чаках пред офиса на покойния вече Жоро Илиев с надеждата, че ще мога да го помоля да ми помогне с 25 хиляди лева, които бяха в недостиг за бюджета на баскетболния отбор на "Славия" тогава.

Тоест, нямате никакви угризения за това, че така сте постъпили. Трябвали са пари, независимо откъде идват. . .

А защо, откъде идват парите?

...Става въпрос ВИС-2, това словосъчетание, знаете, и въобще тази групировка знаете, че е...

Ама, едва ли аз като кандидат-кмет да бъда атакуван на тази тема, защото би било много пошло, имайки предвид основния играч (Бойко Борисов е бил съдружник на член на конкурентната СИК –б.р.).

Поддържате ли контакти с, така, близки с хора от тази бивша групировка?

Ами, да ви кажа честно, то е невъзможно вече по простата причина, че те.. вече... няма такива. За съжаление. Малко го казваме с насмешка и не е редно, защото....за мъртви добро или нищо, но вече, общо взето, няма такива.

Вие сте, това е моето впечатление за вас - като човек с изключителен спортен хъс. Като се хванете се хванете в даден мач, така, готов сте да изгорите, но да спечелите, на всяка цена да спечелите битката.

Ами така ще бъде и сега.

Давате ли си ясна сметка какво ще стане, ако спечелите мача? Вие ще трябва да управлявате София. Четири години, четири години мандат.

Не четири - дванадесет.

Дванадесет години ще управлявате София, тоест...

Така съм преценил.

След като изтече този мандат...

Три мандата. . .

...Ще спечелите още два мандата.

Аз съм убеден, че ще ми бъде най-трудно първата година.

Кои са основните проблеми, които трябва да бъдат решени в София според вас?

Много проблеми има, които трябва да бъдат решени. Аз смятам, че най-важното нещо, което трябва да се направи и аз така си представям нещата, общинските съветници са един отбор, който е събран от различни партии с различни интереси. Наподобявам го на националния отбор на България, в случая по баскетбол, където аз съм работил. Привличаме най-добрите играчи от различни отбори. Трябва да подчинят собственото его, да потиснат собственото его и да направят един тим.

Споделяне

Още по темата

Още от България