Тийнейджърът, стрелял по друго момче, остава в ареста

Тийнейджърът, стрелял по друго момче, остава в ареста

Софийският градски съд (СГС) реши да остави в ареста 15-годишния Ивайло Гаджов, който преди два дни простреля друго момче пред столично училище. Определението подлежи на обжалване в тридневен срок. Пострадалият тийнейджър остава в "Пирогов" в стабилно състояние без опасност за живота.

Съдия Николай Младенов прие искането на прокуратурата Гаджов да остане в ареста, тъй като по безспорен начин е установено, че на 26 февруари е отишъл на местопроизшествието с намерение да извърши саморазправа. Произвел е три изстрела срещу другото 15-годишно момче, като единият е неуспешен по технически причини. Съдът прецени, че спецификата на случая изисква делото да се разглежда публично и остави без уважение искането на защитата то да премине при закрити врата, предаде БНР.

На лице е и предварителна подготовка на престъплението, смята прокуратурата. 15-годишното момче е изпратило предварително на свой съученик снимка на пистолета по мобилното приложение Вайбър, а пред друг съученик е демонстрирало оръжието, като дори е произвело два пробни изстрела с него.
 
Обвинението смята, че има реален риск Гаджов да се укрие и да извърши следващо престъпление. Съдията не уважи искането на защитата непълнолетният да бъде поставен под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая.

От "Пирогов" съобщиха, че пострадалото 14-годишно момче е спокойно, в стабилно състояние и ще остане в университетската спешна болница, колкото е необходимо.

В петък пациентът беше опериран от началниците на отделенията по детска гръдна хирургия и детска коремна хирургия.

Споделяне

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?