Тодор Батков: "Южен поток" е единственият читав проект в България

Тодор Батков, Сн: БГНЕС

Собственикът на Левски Тодор Батков заяви, че бъдещето на клуба зависи пряко от реализирането на проекта за газопровода "Южен поток". Според него, ако проектът не тръгне, руската компания "Газпром" няма да спонсорира тима.

 

"Това е единственият читав проект в тази държава. Ако някой мисли да го спира, било то служебно, или каквото и да е правителство, то няма да стане. В тази държава има народ и привърженици на Левски, които са половината от тоя народ", коментира Батков.

 

Той съобщи, че никога не е ставало въпрос за точна дата, от която ще влезе в сила евентуален спонсорски договор.

 

"Ориентацията беше средата на годината. От "Газпром” имат добро отношение към нас, но за да се случи спонсорството им, трябва да се случи проектът "Южен поток”. Не мога да скрия, че политическата ситуация в страната ни от последните няколко седмици, довела до оставка на правителството, служебно правителство и извънредни избори, определено забавя процеса и го комплицира. Засега нищо не се е случило, ние ще сме първите, които ще го обявим. Резултатите от изборите не са предпоставка за сключване на договора. Те са търговско дружество, което си гледа интереса", каза Батков.

 

Той коментира и моментното спортно техническо състояние на Левски, като заплаши, че ако тимът не стане шампион, ще има жестока чистка в отбора.

 

"Ако се провали тази година, трябва да изметем всички и да направим отбор по модела на Литекс. Да залагаме на наши юноши, които след една година ще бъдат уникално добър отбор. Крайно време е тези хубостници да поиграят малко. Всичко им е платено, в тази ситуация няма друг такъв отбор в България. Аз ли да се съблека на 55 години по екип? Единствено знаят да си получат от Баждеков на датата пликчетата. Ето, питам феновете, какво повече да направя?”, посочи Батков.

 

Левски се бори за шампионската титла с Лудогорец, но не успя в последния си мач да победи последния в класирането Монтана.

 

Батков съобщи, че решенията в тима се взимат от треньора Илиян Илиев и привлечения наскоро за директор Даниел Боримиров.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт