Токът в Столипиново ще се отчита по нова технология от догодина

Австрийската компания EVN, собственик на електроразпределителните дружества в Пловдив и Стара Загора, предвижда въвеждане на нова електромерна технология с дистанционно отчитане в пловдивския квартал Столипиново, населен основно с роми. Това съобщиха от компанията във вторник.

Съобщението на дружеството идва ден, след като Комисията за защита от дискриминация реши, че с въведения режим на тока се дискриминират потребителите, които редовно си плащат сметките.

От EVN посочват, че в Столипиново 5200 домакинства потребяват ток, но това е районът с най-ниска събираемост на дължимите сметки, се посочва в съобщението.

Компанията възнамерява през следващата година да ремонтира старите съоръжения и да инсталира новата технология. Според компанията така ще се защитят правата на абонатите, които коректно заплащат своите сметки.

Дружеството обаче призовава за подкрепата на всички държавни и общински институции, тъй като в много случаи съществуват неизяснени въпроси за собствеността и законността на изградените постройки, а прилагането на мерките изисква съответните разрешителни документи.

От компанията се надяват разговорите с компетентните институции да започнат още през януари 2007 г. Предвижда се проектът да бъде завършен в по-голямата си част до края на 2007 г.

Споделяне

Още от България