Токио e на първо място сред най-иновативните градове в света

Токио e на първо място сред най-иновативните градове в света

Токио се нарежда на първо място сред най-иновативните градове в света днес, след като прегърна "разтърсилите света тенденции в роботиката и 3D производството", съобщи Ройтерс. По този начин той изпревари Лондон и Ню Йорк.

Японската столица се изкачи бързо в класацията, откакто влезе в топ 10 на Индекса на иновативните градове преди три години, следвайки Париж, и е един от трите азиатски града в класацията тази година.

"Това, което наистина ни изненада тази година, е активизирането на Токио, който се придвижи напред, за да засенчи конкурентни градове като Бостън", каза Кристофър Хайър, директор на доставчика на търговски данни 2thinknow, който публикува годишната класация.

Сингапур, Сидни и Сеул също са поставени напред в класацията на индекса, който оценява градовете по 162 показателя, които включват уеб цензура, разпределение на богатството и потенциал за зелен бизнес.

Сан Франциско и Ню Йорк са в топ 5. По-малките американски градове като Сан Диего, Портланд и Оукланд също се котират високо, като демонстрират привлекателността си за технологичните компании.

Лондон е класиран на второ място, след като бе изпреварен от Токио, а Европа губи позиции с по-малко градове в топ 100 спрямо предходни години.

Япония си спечели репутацията на страна, която бързо приема новите технологии.

Неотдавна тя представи технология за лицево разпознаване преди Олимпийските игри през 2020 година и инвестира в изкуствен интелект за превозни средства, болници и финансови услуги.

Споделяне

Още от Общество

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?