Токио е най-добрата туристическа дестинация в света, Москва – най-лошата

Токио е най-добрата туристическа дестинация в света, а Москва - най-лошата, пише британският в. "Индипендънт". Тази присъда е произнесена от влиятелният туристически сайт TripAdvisor, обобщил впечатленията на 54 000 пътешественици от целия свят относно 37 водещи туристически дестинации.

Въз основа на тези впечатления в годишната класация на сайта Токио е обявен за най-добрия град за туризъм, където местните жители са винаги готови да помогнат на чужденците да се
ориентират, улиците са чисти, а таксиджиите са винаги изрядни и честни с клиентите.

На второ място в класацията е Ню Йорк най-вече заради ресторантите си. На трета позиция е Барселона. В челната петорка са Истанбул и Прага.

В челната десятка са Виена, в която придвижването е най-лесно и която е привлекателна за самотни туристи и за туристи, търсещи културни изживявания; Берлин, където транспортът е много добър, а улиците са чисти; Рим заради културните му атракции; Париж заради забележителностите му и Дубровник. Лондон е на 11-о място.

В класацията на най-лошите туристически дестинации в света Москва е на първо място. Руската столица води по няколко показателя - лоши хотели, недружелюбни местни жители, лоши таксиметрови услуги, прекалено скъпи стоки и липса на разнообразие в магазините.

Следват индийският град Мумбай и курортът Пунта Кана в Доминиканската република. Челната петорка се оформя от Маракеш и Шарм ел Шейх в Египет.

В десятката попадат също Пекин заради жителите и таксиметровите шофьори, които не са склонни да помагат на туристите в ориентирането; Ханой заради транспортната система; Рио де Жанейро заради хотелите, магазините и курса на местната валута; Брюксел заради хотелите и нелюбезните таксиметрови шофьори; и Копенхаген заради курса на датската крона.

Споделяне

Още от Свят