Тома Биков: Борисов в последните години изпълнява ролята и на президент

Тома Биков: Борисов в последните години изпълнява ролята и на президент

Бойко Борисов може да е следващия президент на България или да стане премиер за четвърти път. Тази оптимистична прогноза на фона на 150 дни протести срещу правителството направи пред Нова тв депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

"Румен Радев по-добре да стане лидер на партия или депутат. Аз обаче мисля, че той ще се кандидатира за президент и ще загуби от кандидата на ГЕРБ", каза Биков, като уточни, че избирането на опонент на Радев на изборите е една от най-важните задачи за ГЕРБ.

На въпрос дали премиерът Бойко Борисов е подходящ за този пост Биков отговори, че "той в последните изпълнява и тази роля".

"Рано е да се каже дали Бойко Борисов ще се оттегли след парламентарните избори. Не изключвам възможността да станем свидетели и на четвърто управление на Борисов, той да е премиер за четвърти път. Бяха го отписали и през 2013 г.", уточни Биков.

"Бойко Борисов трябва да бъде похвален за това, че носи отговорността за управлението в тези трудни за целия свят моменти. Това е достойно за уважение. По-лесният вариант беше да нямаме управление", смята още Биков.

"Вероятно пандемията ще бъде част от предизборната кампания. Тези месеци се равняват на години. Това, че някой е излязъл да протестира, не означава, че в страната има революция или революционна ситуация. Социални протести няма да има, но това не означава, че хората ще преминат леко през тази криза", заключи той. 

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?