Тома Биков: Оставките са инвестиция в общественото доверие

Доверието в шефа на антикорупционната комисия било ударено тежко

Тома Биков: Оставките са инвестиция в общественото доверие

Оставките по повод "Апартаментгейт" са инвестиция в обществено доверие, която ще се върне с нов кредит на такова доверие на изборите. Това каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков пред Нова телевизия.

Той изрично уточни, че "това не означава, че тези хора са виновни".

Биков посочи, че "вторият човек в ГЕРБ подаде оставка като депутат" и "няма друг такъв случай в последните 30 години"."Никой друг не го прави, не можем да влияем на всички и да носим отговорност за всички", каза още депутатът.

Въпреки скандала Биков е убеден, че доверието отново ще е за ГЕРБ, защото "другият вариант е г-жа Нинова".

"При нас няма хора, които да са поставени над останалите. Това, което се случи в последните седмици, показва, че ГЕРБ е единствената партия, която няма номенклатура, няма хора, които да са поставени над останалите", каза Биков.

Той коментира и казуса с планираното завръщане на Цветан Цветанов в Народното събрание като нещатен сътрудник на парламентарната група на ГЕРБ. То не се осъществи, след като и премиерът Бойко Борисов се обяви против тази идея.

"Сътрудник означава човек, който има пропуск за парламента. Но ние сме в извънредна ситуация, в която едно подобно техническо действие предизвиква вълна от коментари и реакции. Интересът към нас и г-н Цветанов е изострен и затова вчера той помоли да бъде заличен от списъка със сътрудниците", заяви Биков.

Според него има много тежък удар върху доверието в председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев.  

Управляващата партия е готова на диалог за управлението на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ), каза още Биков. По думите му "този диалог обаче трябва да се води така, че да не спре дейността на органа".

Споделяне

Още от България