Томислав Дончев: Части от записите звучат автентично, части от тях – не

Има конкретни подозрения кой стои зад атаките, може да е съпартиец или някой от охраната

Томислав Дончев: Части от записите звучат автентично, части от тях – не

Части от записите с гласа, наподобяващ този на премиера Бойко Борисов, звучат автентично, части – не. Безспорно е ползван гласът на премиера, но експерпертите трябва да се произнесат имало ли е интервенции по отношение на записите, откъде са взети реплики и изказвания. Това коментира във вторник пред бТВ вицепремиерът Томислав Дончев.

Той посочи, че има конкретни подозрения, кой стои зад атаките.

Вицепремиерът коментира, че всичко е възможно, дори и да е съпартиец,  както и някой от охраната на Борисов по отношение на скандалните снимки от спалнята на премиера. 

Резиденция "Секвоя", където са направени снимките със спящия премиер, е работно помещение, обясни Дончев и там са влизали, както съпартийци, така и членове на правителството. 

"Тези, които имат повече опит в политиката знаят, че атаката по време на избори или непосредствено преди изборната кампания не е толкова ефективна, защото тогава хората очакват подобни скандали, заяви още вицепремиерът", каза Дончев.

Той обясни, че подобни атаки са най-ефективни поне 6 месеца преди изборите.

Дончев коментира и отцепването на Цветан Цветанов, който подготвя свой политически проект. Дончев смята, че той е избрал тясна ниша, която е ориентирана към либералното, радикално проевропейското, близо до градската десница. Дончев заяви, че не се притеснява от партията на Цветанов, но допусна, че е напълно възможно новата формация да открадне от избирателите на ГЕРБ. Той обаче отрече възможността за роене на партията.

Относно укора на Цветанов, че премиерът е загубил връзка с действителността, Дончев каза, че е несериозно да се твърди подобно нещо за човек, който е избиран 3 пъти за министър-председател и е лидер на най-голямата политическа сила. "Но има нещо по притесняващо, беше споменато, че министърът на енергетиката, аз и министър-председателят сме зависими от чужда държава – това е много сериозно. Това дефакто е криминален състав, това е държавна измяна, това е много сериозно. Хубаво е този, който говори подобни неща, да представи конкретни доказателства", каза Дончев.

"Да решат какво съм - соросоид или евразийско мекере. Няма как да съм и двете", коментира Дончев.

Ще се направи проверка на багерите на Рислките езера и защо ще се прави чакъл по пътеките. Според Томислав Дончев това е грозно, а след построяване на лифта районът почти се е урбанизирал, като пътеките са станали широки като булевард.

Там има хора, които не са планинари и нямат планинарски навици, добави той и поясни,ч е даже се стига до заблатяване на езерата. 

Споделяне

Още от България