Томислав Дончев: ГЕРБ се нуждае от убедителна победа, а не фотофиниш

Бивша манекенка и кръстница на дъщеря на Цветанов влиза в евролистата

Томислав Дончев и Цветан Цветанов

Шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов представи в четвъртък цялата листа на партията за евроизборите на 25 май. Както бе обявено по-рано, начело е депутатът от ГЕРБ и бивш министър по еврофондовете Томислав Дончев, който вече заяви, че ще се завърне в България, ако има предсрочни парламентарни избори.

Втори в листата е настоящият евродепутат на партията Андрей Ковачев, следван от други двама евродепутати на ГЕРБ - Мария Габриел и Владимир Уручев.

Пета в листата е Ева Паунова, която е завършила следдипломна специализация по лидерство от университета Харвард. Тя е координатор на делегацията на ЕНП/ГЕРБ в ЕП и старши политически съветник, обяви Цветан Цветанов. Той пропусна да отбележи, че бившата манекенка Ева Паунова е и кръстница на най-малката му дъщеря София.

Шести е Емил Радев – завършил право във Варненския свободен университет, член на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси.

В края на март социолозите отреждаха на ГЕРБ шест места в следващия европарламент.
В сряда досегашната евродепутатка Моника Панайотова обяви, че няма да се кандидатира за нов мандат, защото ще довършва докторантурата си.

Томислав Дончев обяви, че отборът им е чудесен, съчетание между дързост и мъдрост, мъжко упорство и женска интуиция. По думите му, на ГЕРБ е необходима убедителна победа, а не с фотофиниш, за да е ясно, че обществото има посока. "Влизаме като фаворити в битката, важно е да спечелим доверието, както на българските избиратели, така и на Брюксел”, заяви Дончев.

Според повечето социологически проучвания, месец и половина преди евровота ГЕРБ и БСП са с приблизително изразени сили и лека преднина на ГЕРБ, изглеждаща засега точно като "фотофиниш".

Седмият в евролистата е Андрей Новаков от т.нар. квота на младежите в ГЕРБ.

Осми е Асим Адемов, уволненият директор на училището в Гърмен. "Това е човекът, който може да гради мостове с всички български граждани, независимо от етническата им принадлежност“, посочи Цветан Цветанов. Стефан Шилев е следващият в листата. Той владее английски, испански и руски език и е директор на дирекция "Екология и управление на отпадъците“ в Пловдив.

Следва Ангел Филипов, "човек с огромен потенциал“, по думите на Цветанов. Бившият зам.-министър на отбраната в кабинета "Борисов" Августина Цветкова е номер десет в листата.

Следващият кандидат е също от младежите на ГЕРБ - Георги Георгиев, който е съпредседател на постоянната комисия по европейска политика на студентите. Пламен Русев е управител на строителна фирма. Анести Тинчев е собственик на Европейски логистичен център за строителни системи и технологии. Следващият в листата е директор на училището в село Венец - г-жа Селиме Кърджалиева . "Спрямо нея, през последните месеци е оказвана репресия. Накарана е да си пусне молба за напускане, но при отказа ѝ се търсят всякакви възможности за дисциплинарно уволнение“, обясни зам.-председателят на ГЕРБ. Мария Гиева е общински съветник в Раковски. Пламен Борисов – заместник–председател в Общинския съвет в Перник.

"Големият дебат, който се води днес в публичното пространство, е противопоставянето между националисти и представители на ДПС. В листата ще видите, че има представители от така наречените смесени райони, както и бългро-мохамедани. По този начин даваме отговор на всички онези партии, които се заиграват в етническата принадлежност”, заяви Цветан Цветанов.

Споделяне

Още от Евроизбори 2014