Томислав Дончев: Парламентарни избори след промяна в изборните закони

Според вицепремиера трябва да се отрази желанието за мажоритарен вот от референдума

Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Томислав Дончев обяви, че не е редно да се правят предсрочни парламентарни избори, без да е променено изборното законодателство, най-вече предвид резултатите от референдума.

"Някой може да го е страх от мажоритарни избори, но народът каза, че иска точно това. Ще бъде цинизъм, ако изборните правила за следващите парламентарни избори не бъдат променени", заяви Дончев след като упражни правото си на глас в Габрово.

“Когато човек е на кръстопът, една крачка встрани може да му промени изцяло посоката на пътя, да се окаже, че не отива там, накъдето е тръгнал или дори, че се връща назад. Очаквам България на кръстопътя, на който се намира, да не обърка посоката, по която върви“, коментира още той.

Попитан за дадената от премиера Бойко Борисов заявка, правителството да подаде оставка, ако ГЕРБ изгуби президентските избори, Дончев коментира, че политиката не е аритметика и трябва да се следват принципи.

"Политиката е и принципи, и морал, и чест, и достойнство. Ако резултатът не е добър, ние друг път нямаме. Една политическа партия, един човек трябва да си следва принципите, не е важно къде, в управление или в опозиция, по-важно е да не си изменяш на принципите", посочи Дончев.

Споделяне

Още по темата

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?