Томислав Дончев ще координира организацията на изборите

Томислав Дончев, сн: БГНЕС

Организацията на изборите за президент и вицепрезидент и провеждането на национален референдум ще се координира от заместник министър-председателя по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, реши Министерският съвет на заседанието си в сряда. Той ще трябва да съгласува с Централната избирателна комисия условията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните книжа и материали и съхранението на техническите устройства за машинното гласуване.

Вицепремиерът ще трябва да внесе проект на решение за одобряване на вида и съдържанието на информационния лист, с който ще се гласува на референдума, който бе редактиран от Конституционния съд миналата седмица.

Правителството реши също министърът на финансите Владислав Горанов да внесе в Министерския съвет проект на план-сметка за разходите по организационно-техническата подготовка и произвеждането на изборите и националния референдум, съгласувана с ЦИК. Той трябва да предложи и проект на тарифа, по която партиите, коалициите и инициативните комитети заплащат предизборните предавания по БНТ и БНР и техните регионални центрове.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова ще организира изпълнението на дейностите от компетентността на МВР, а министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще координира изготвянето и публикуването на избирателните списъци.

За организацията, подготовката и произвеждането на изборите за президент и вицепрезидент и на националния референдум извън страната отговаря министърът на външните работи Даниел Митов.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?