Тони Блеър постъпи за кратко в болница заради аритмия

Британският премиер Тони Блеър беше приет снощи в кардиологичното отделение на болница в Лондон, след като по-рано се почувства зле. От "Даунинг стрийт" 10 съобщиха, че той е получил аритмия, която е предизвикала задух. Блеър е останал в болницата около 5 часа, през което време е бил подложен на подробен преглед. Говорител на кабинета му съобщи, че той се е завърнал на "Даунинг стрийт" и се чувства добре, предаде Би Би Си.

Той е бил подложен вчера на електрошокове с кардиологична апаратура, за да бъде регулирана неговата сърдечна дейност, предаде Ройтерс. Лекарите са препоръчали на 50-годишния министър-председател да си почине един ден.

Тони Блеър бил вчера в провинциална резиденция, където често прекарва уикендите със семейството си. Там получил аритмия и впоследствие бил откаран в болницата Хамърсмит в Лондон.

Ройтерс посочва, че това е първият известен случай на здравословен проблем със сърцето на Блеър откак той е премиер на Великобритания. Според агенцията новината за неговото неразположение е шокирала британците.

Тони Блеър играе тенис, работи до изнемога и даже наскоро проведе съвместна тренировка с президента на САЩ Джордж Буш във фитнес зала. Политици и коментатори си задават въпроса дали случилото се с Блеър е резултат от проблемите му около войната с Ирак и спада на обществената подкрепа за неговото правителство, посочва Ройтерс.

Още от Свят

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: