Тони Блеър води успешно радиопредаване на живо

Британският премиер Тони Блеър днес разговаря на живо с радиослушатели и се справи толкова добре, че получи аплодисменти и дори предложение за кариера в радиото, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В продължение на един час по лондонската радиостанция Ел Би Си премиерът приемаше идеи за правителствената политика. Въпреки че не мина без гафове - на два пъти връзката със слушателя прекъсна, Блеър се справи почти професионално, оправдавайки репутацията си на най-умелия британски политик в общуването с медиите.

Блеър избегна конфронтационния стил, който е на мода сред водещите, и се съгласяваше с почти всички свои събеседници, независимо дали се тревожеха за правата на разведените родители да виждат децата си, данъците, нелегалните наркотици или имиграцията.

Слушателят Бари от лондонския квартал Холоуей каза на премиера: "Имам предложение - когато евентуално предадете кормилото на някой друг, да помислите за работа като домакин на телефонно токшоу в Ел Би Си."

"Много благодаря, Бари. Радвам се все пак, че споменахте думата "евентуално", пошегува се в отговор Блеър и добави: "Между другото, колко плащат тук?"

Споделяне

Още от Свят