Топли и предимно слънчеви дни до Нова година

Топли и предимно слънчеви дни до Нова година
Празничните дни покрай Коледа ще бъдат топли и предимно слънчеви, но ще има валежи около 30 декември.
 
Навръх Коледа - 25 декември, времето ще се затопли още спрямо предходните дни. Дневните температури на места се очаква да достигнат до 15 градуса в Северна и Южна България, за София - около 10 градуса. През деня ще бъде слънчево над цялата страна, само в Западна България ще има разкъсана облачност.
На втория ден от Коледа - 26 декември, отново ще бъде предимно слънчево и топло за края на декември, с минимални температури около 1 градус и максимални между 8 и 13 градуса.
 
На 27 декември - Стефановден, съществена промяна на времето не се очаква. Ще бъде слънчево, без валежи, с дневни температури от 7 до 13 градуса, за София около 10 градуса, съобщи БГНЕС.
 
И в двата работни дни между празниците - 28 и 29 декември, температурите ще останат без съществена промяна. Ще има разкъсана облачност, на места ще започнат валежи от дъжд, които ще са по-съществени през втория ден и предимно в Централна и Източна България. Максималните температури ще бъдат между 8 и 12 градуса.
 
На 30 декември ще бъде облачно, с валежи от дъжд и мокър сняг в Централна и Източна България. Дневните температури ще се понижат и ще бъдат между 4 и 8 градуса.
 
В Новогодишната нощ навсякъде валежите ще спрат, минималните температури ще бъдат между минус 2 и 1 градус над нулата. В първия ден от новата година времето ще бъде слънчево, без валежи, с дневни температури около 5-7 градуса над нулата, обещават синоптиците.
Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?