“Топлофикация - София” демонстрира натиск върху топлинните счетоводители

“Топлофикация - София” демонстрира натиск върху топлинните счетоводители

“Топлофикация - София” демонстрира в сряда натиск върху фирмите за дяловото разпределение и представи новите си форми на контрол върху тяхната дейност. Общинско-държавното дружество ще събира таксите за обслужване на уредите в топлофицираните сгради в столицата и едва след това ще ги превежда на топлинните счетоводители. Общата сума, която се събира от тези такси, е около 5 милиона лева.

Това е станало възможно, след като досегашните договори на столичното парно с фирмите са прекратени и вече действат нови, обясни изпълнителният директор на “Топлофикация - София” Петко Милевски, обяснявайки новите форми на контрол. По думите му в новите контракти са разписани сериозни санкции при недобросъвестна работа с потребителите. Фирмите топлинни счетоводители са внесли банкова гаранция при сключването на новите договори.

“Глобите са много големи и ако има големи нарушения, фирмата просто ще трябва да спре да съществува”, каза един от шефовете в парното Стефан Дочев.

Въпреки новите договорки между “Топлофикация – София” и фирмите, няма да се налага абонатите да сключват нови контракти с дружествата за дялово разпределение, освен ако членовете на етажната собственост не решат да сменят фирмата.   

В променените условия на работа на столичното парно се включва и основен пакет услуги с еднаква цена за всички топлинни счетоводители. За този отоплителен сезон за годишно обслужване и отчет на уред за дялово разпределение абонатите ще плащат по 4.08 лева с ДДС. Същата ще бъде цената за отчитане на водомер за топла вода. Въвежда се и тарифа за обслужването на партида от 2.04 лева с ДДС, което ще засегне и топлофицираните апартаменти със спряно парно и топла вода.

Обслужването и отчитането на апартаментните топломери ще струва 6.00 лева годишно с включен ДДС.

Споделяне

Още от България