Топлофикация Ловеч пак без купувач

Общо пет оферти постъпиха в Агенцията за приватизация за покупката на трите топлофикационни дружества в Габрово, Верико Търново и Ловеч до 14 ч. На 26 ноември, когато изтиче срокът за предложенията. Това съобщиха от пресслужбата на ведомството

За 100 процента от капитала на "Топлофикация-Габрово" ЕАД са подадени оферти и от тримата кандидати, допуснати до заключителния етап от конкурсната процедура. Това са "Енергоремонт Холдинг" АД, София, Финансово Индустриален концерн "АКБ Форес" ХАД, София, и от "Топ Груп" ЕООД, София.

Предложения за 98 на сто от капитала на "Топлофикация-Велико Търново" ЕАД желаещите също подадоха и двамата допуснати кандидата - "Еко Енергия Холдинг" ЕООД, Димитровград, и "Енергоремонт Холдинг" АД, София.

За "Топлофикация-Ловеч" ЕАД, Ловеч обаче единственият мераклия - "Елит Груп 2003" ООД не подаде оферта. Така се проваля поредният опит за продажбата на дружеството. Заедно с експертите от Министерството на енергетиката и енергийните ресурси ще се мисли какво да се предприеме относно тази топлофикация, коментираха за Mediapool от Агенцията за приватизация. Възможно е капиталът ѝ да се пусне на фондовата борса или да се обяви търг с явно наддаване, в който няма да има заложени критерии за участниците, допълниха от ведомството.

До 20 декември е срокът за подаване на офертите за останалите две топлофикации от пакета, обявен за продажба чрез конкурс. За дружеството в Бургас се очаква предложения да постъпят от допуснатите петима кандидати - "Енерго Про България", "Финанс инжинеринг", Търговище, австрийската компания закупила електроразпределителните дружества в Пловдив и Стара Загора - EVN AG, "Овергаз холдинг" и "НОВАС 2004", София. За Топлофикация Плевен" желаещите са "Делта Ком Холдинг Груп", София, "Риск Инжинеринг", "Метрони", София, "Далкия България" е "Амга Ациенда Мултисервизи" Италия.

Още от Бизнес

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?