“Топлофикация – София” продължава без шеф

Съветът на директорите на “Топлофикация - София” отложи решението си за изпълнителен директор на затъналото в дългове предприятие. Официалните причини, изложени от ръководството, са нуждата от разглеждане на ремонтната програма на топлофикационното предприятие и възстановяване на газопровода, който аварира в края на март, оставяйки голяма част от града без парно.

Неофициално обаче стана ясно, че основният мотив е изчакването на ясни политически гаранции гаранции от общината и държавата, че ще подкрепят управата при провеждането на бъдещите ѝ действия без освободения Наско Михов.

Освен това тримата останали в борда – общинските представители Лилия Маутнер и Петко Милевски и човекът на държавата Любка Георгиева, не могат да се разберат кой да поеме временно поста на Михов, научи Мediapool.  Маутнер и Георгиева не желаят да напуснат постовете си съответно в Столична община и в Министерството на икономиката и енергетиката, което е задължително условие за заемане на ръководния пост в “Топлофикация - София”

Затова е много вероятно Петко Милевски, който бе номиниран за представител на СО в борда на директорите от групата на БСП в Столичния общински съвет, да поеме временното ръководство на дружеството. Възможно обаче изборът му да се отложи и за след празниците около 1 май, защото тогава ще изтече седемдневният срок,в който трябва да се избере и.д. шефът на “Топлофикация-София”. 

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?