“Топлофикация София” уволни корумпирана служителка

“Топлофикация София” уволни корумпирана служителка

"Топлофикация София" е уволнила дисциплинарно служителката от отдел "Обслужване на клиенти и събираемост” - Е.Л., която през юли 2012 г. се опитала да вземе подкуп от клиенти на компанията, съобщиха от общинското дружество.

 

Разплитането на случая стана след подаден сигнал срещу нея от клиенти на фирмата. Според тях служителка от търговския отдел им поискала определена сума, за да реши бързо и в тяхна полза проблемите им със стари задължения за парно.

 

След получаването на сигнала, изпълнителният директор на компанията сезира органите на МВР.

 

Уличената служителка се е ползвала със закрила от Кодекса на труда, защото била трудоустроена. За това преди да бъде уволнена е било изискано мнение от ТЕЛК и от Инспекцията по труда. Снети са обяснения и от нея.

 

След събирането на всички документи на провинилата се е била връчена заповед за дисциплинарно уволнение.

 

"Между задържането на служителката и нейното освобождаване от работа минаха няколко месеца и процедурата се забави, защото Е.Л. си взе отпуск за временна нетрудоспособност. Както предупредих още с встъпването си в длъжност, ще бъда и съм безкомпромисен към подобни прояви. Те са незаконни, недопустими и в разрез с усилията, които полагаме, за да върнем доверието на нашите клиенти. От всички служители, без изключение, изисквам да уважават клиентите ни и да работят прозрачно и почтено. Ако някой дръзне да извършва измами, както в случая, ще понесе съответната отговорност и ще получи най-строгото наказание, определено в закона", заявява Стоян Цветанов, изпълнителен директор на "Топлофикация София".

 

Клиентите на "Топлофикация София", които имат съмнения в принципността или качеството на обслужване от страна на служителите на фирмата, могат да подават сигнали на тел. 02 958 01 55 или на e-mail [email protected]

Споделяне

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?