Топломерите на “Техем“ може да се сменят с дистанционно отчитащи на лизинг

Топломери с дистанционно радиоотчитане на изплащане могат да си сложат абонатите на фирмата за дялово разпределение на топлинна енергия “Техем“, на чиито сегашни уреди изтича животът на батериите. От дружеството още в началото на годината предупредиха, че това лято между 10 и 15 хил. техни клиенти ще трябва да си сменят електронните разпределители, тъй като са капсуловани и не може да им се сменят батериите. Потребителите може да сложат нови уреди от същия вид, което за три радиатора ще им коства 145 лв. Ако обаче изберат уредите с дистанционно отчитане, при което отпада нуждата от посещение на инкасатор на място, т е трябва да платят с 50 лв. повече.

С лизинговото дружество на “УниКредит“ - UniCredit Consumer Financing, обаче топлинният счетоводител с най-голям пазарен дял, е договорил възможност за купуване на уредите на изплащане.

Оборудването с радио система за едно двустайно жилище с 3 топломера по 39 лв. и 1 водомер за топла вода за 79 лв. ще струва на домакинството общо 196 лв. Изплащането им на 12 равни вноски ще е по 19.60 лв., а за шест месеца – по 36.10 лв. Оскъпяването на годишна база е 20 на сто, а за 6 месеца – 10 на сто.

“Радваме се, че клиентите вече имат възможност за избор как да платят предстоящото преоборудване. Нашето желание е те да имат максимална възможност за избор, като припомням, че в Пловдив предлагаме и възможност за наемане на уредите.”, заяви Милена Стоянова, управител на “Техем“. Тя допълва, че по-голямата част от клиентите, които се преоборудват преди настоящия отоплителен сезон избират алтернативните възможности за плащане като наем и лизинг.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес