Тошко Добрев с ново дело за сделки на "Софийски имоти"

Тошко Добрев с ново дело за сделки на "Софийски имоти"

Софийската градска прокуратура внесе в петък в съда поредния обвинителен акт срещу Тошко Добрев, който до 2006 година бе изпълнителен директор на скандалното общинско дружество "Софийски имоти".

Държавното обвинение смята, че в ущърб на интересите на дружеството, той е одобрил апортирането на имот в капитала на "Общинската застрахователна компания". Добрев е вкарал имота на цена, която е по-ниска от определената от Столичния общински съвет.

Бившият шеф на общинското дружество ще отговаря пред съда и за замяната на имот срещу два леки автомобила "Пежо" като сделката е сключена със "София Франс Ауто" ЕООД. От това "Софийски имоти" е претърпяло вреда за 140 000 лева.

Обвинения за умишлена безстопанственост са повдигнати и на членовете на Съвета на директорите на "Софийски имоти" ЕАД. В това число влизат бившият председател на борда Симеон Симеонов и неговите членове Емилия Бакърджиева, Радост Патева, Димитър Василев и Румяна Стоева.

Срещу Добрев и други 13 души вече тече съдебен процес за 15 неизгодни продажби, които според прокуратурата са ощетили общината с над 2 млн. лв.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?