Тошо Пейков и Весела Драганова дадоха на заден ход в атаката срещу Панайотов

Лидерите на "Оборище" и Партията на жените - Тошо Пейков и Весела Драганова се изплашиха и днес принудиха депутатът от "Оборище" Николай Чуканов да изтегли внесеното от вчера предложение искане за оставката на Панайотов.

Вчера Чуканов внесе искането си с приложен анализ по конкретни случаи, доказващи, че Панайотов управлява авторитарно групата. Днес обаче Тошо Пейков заяви, че "Оборище" не е вземало решение за каквото и да е искане. "Ние сме солидна патриотична организация и за това своеволие ще търсим отговорност от Чуканов", обясни лидерът на "Оборище". Той каза, че е принудил депутата от НДСВ да изтегли искането. Чуканов потвърди, че го е направил.

Ние сме организация, а не башибозук. Не можем да искаме оставка без да я получим", каза Пейков. Той обеща Чуканов да бъде санкциониран, но не и изключен от "Оборище" заради допуснатото своеволие.

Запитан дали все пак има нагласи от страна на "Оборище" и партията на жените да бъде поискана оставката на Панайотов, той каза: "Дори да има такива нагласи, те се обсъждат първо в "Оборище", след това в групата и след това правим конкретно искане.

"Късно снощи го разбрах, събрахме се ръководството на партията на жените и решихме, че не одобряваме това нещо", заяви пък лидерът на партията на жените Весела Драганова. По думите ѝ те не одобрявали искането на Чуканов, защото не било съобразено с политиката както на партията на жените, така и на "Оборище".

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: