“Тотал” може да влезе в проекта Набуко

“Тотал” може да влезе в проекта Набуко
През следващите няколко месеца в проектната компания за изграждането на газопровода Набуко ще влезе още един партньор от големите в бранша и не е изключено това да е френската компания “Тотал”. Това съобщи в интервю за австрийския в. "Дер Щандарт" ръководителят на газовото поделение на ОMV Вернер Аули. Австрийската петролна и газова компания ОMV заедно българската компания “Булгаргаз”, унгарската МОЛ, румънската “Трансгаз” и турската “Боташ” са акционери на паритетен принцип в “Набуко Интернешънъл къмпъни”.

Още в края на 2005 г. стана ясно, че партньорите в проекта се опитват да привлекат нови участници, като тогава бе заявено за включване на още двама акционери. В края на октомври 2006 г. бе съобщено, че има голям интерес от страна на сериозни компании за придобиване на миноритарен дял. През ноември трябваше да се разгледат кандидатурите на проектантите на тръбопровода.

Целта за завършване на Набуко до 2011 г. може да бъде постигната, ако строителството започне следващата година, смята Аули. Разходите за проекта се оценяват на 4,6 млрд. евро.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?