Тотото ще развива спортните залагания

Ще се увеличат драстично пунктовете за продажба на лотарийни билети

Снимка: Mediapool

Българският спортен тотализатор (БСТ) се подготвя да започне да развива букмейкърска дейност, съобщи "Дневник". Навлизането на пазара на спортни залози е една от задачите пред новото ръководство на държавното предприятие, става ясно от отговори на въпроси, изпратени от изданието до БСТ и нейния принципал - министерството на младежта и спорта (ММС).

Правителството смени старото ръководство на спортния тотализатор през февруари, след като държавата получи монопол върху лотарийните игри и закри огромна част от хазартния бизнес на Васил Божков, срещу когото бяха повдигнати редица обвинения. Преди няколко седмици бе отнет временно и лицензът на "Еврофутбол" въпреки протестното писмо на Божков, който обвини властите в натиск.

В новата управа на тотото влязоха хора от екипа на финансовия министър Владислав Горанов и бивши спортисти.

"Българският спортен тотализатор трябва да навлезе и в пазара на спортните залагания", отговаря спортното министерство до "Дневник". Основните букмейкърски компании на българския пазар през последните години са "Ефбет", "Уинбет", "Бет365", "Буин" и "Палмсбет". 

След измененията в закона лотарийни билети може да се продават само в пунктовете на БСТ или в наети обекти с персонал на държавния тотализатор, които трябва да са обособени като места за лотарийни игри.

"До момента, това е ставало през 14 000 точки за продажба. Българският спортен тотализатор разполага с 840 собствени пункта и 963 външни, които могат да работят до 20 август. С оглед на новите рестрикции, наложени от промените в Закона за хазарта, изграждането на подобна мрежа е изключително трудно", обясняват от ведомството на Красен Кралев.

Поставената цел е през първите шест месеца тотализаторът да достигне до 3000 точки за продажба, а до една година - 7000, разкрива "Дневник".

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Каква е оценката ви за проектокабинета на ИТН?