Това е най-правилният ход, София ще остане синя крепост

Г-жо Манева, като лидер на СДС-София това ли очаквахте от страна на Надежда Михайлова?

Мисля, че това е най-доброто решение. То съвпада с очакванията на членовете на СДС в софийската организация, защото при номинирането имаше много организации, които издигнаха тази кандидатура, независимо че имаше изявления, че лидерът няма да се кандидатира. Сега ние сме доволни и смятаме, че това е най-правилният избор при тази ситуация.

Това единодушие, което цари в организацията по повод кандидатурата на Михайлова, не е ли също признак на сервилност, в каквото обвинихте преди време част от организацията?

Става дума за съвсем различни неща. В момента става дума за кандидатирането на нашия лидер. Тук не може да става дума за сервилност, защото това е лидерът, който ние сме избрали на конференцията с огромно мнозинство. Това е лидерът, който се ползва с авторитет в партията. Това е съвсем друга схема в сравнение с единодушното издигане на друг кандидат без алтернатива.

Неуспех на Надежда Михайлова не означава ли нейната оставка като лидер и кой би имал интерес да се стигне дотам?

Днес никой от нас не говори за неуспех. Тъкмо обратното - ние вярваме, че ще спечелим София и София ще остане синя крепост.

Има версии, че Иван Костов дирижира предизборната стратегия на СДС. Вие сте сред близките му съратници. Как гледате на тази версия?

Това са журналистически конструкции. Разбира се, вие имате право да правите всякакви предположения. Иван Костов е член на партията, каквито сме всички ние. Днес наистина всички мислят едно и също и сме напълно единни около тази кандидатура.

Услуга на Софиянски ли прави СДС с тази кандидатура?

Мисля, че г-н Софиянски може само да бъде обезпокоен, защото сега категорично неговата кампания не изглежда толкова безметежно. Тъй като мисля, че всички сериозни анализатори виждат, че заявката за управлението на София е изключително силна. Мисля, че е ясно, че вероятността кметът на столицата да се казва Надежда Михайлова е много висока.

Сега ще демонстрирам хъс организацията да се представи много добре на местните избори, да направим една много силна кампания и да спечелим изборите.

По Дарик радио, със съкращения

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?