Това е подигравка със седесарите

Номинацията на Надежда Михайлова показва, че ръководството на СДС не е успяло да убеди никой друг да се кандидатира, което според мен е провал. Вторият провал е в последователността и в думите. Надежда Михайлова беше казала на няколко пъти, че е изключено да се кандидатира. След като един политик не може да се държи последователно в рамките на собствената си партия, се пита как един кандидат за кмет ще убеди избирателите, че ще бъде последователен в далеч по-важни неща, каквито са решаването на проблемите на един град.

Кметският пост не е представителна функция и най-трудната задача пред Надежда Михайлова ще бъде да убеди избирателите, че може да се справи с проблемите на София.

Като лидер на СДС Надежда Михайлова не успя да се справи със собствената си партия и ще е много трудно да убеди хората извън тази партия, че може да се справи с управлението на един град. Мисля, че това е нелепа ситуация. И е подигравка със съдесарите, които от 1990-та година влагаха душа и сърце в тази организация.

Чисто процедурно беше абсурдно до последния момент зам.-председатели на партията, членове на НИС, шефът на софийската организация, да не знаят кой ще е кандидатът им за кмет. Защо беше всичко това около събирането на общински съвети, на организации, издигането на кандидатури и т.н.?

Мисля, че хаосът, който се взпроизвежда от Надежда Михайлова, от хората около нея, не може да убеди никой нормален човек да отиде и да пусне бюлетина. Лично за мен в момента за София няма нито един читав кандидат. Голяма част от хората ще се изправят пред дилемата въобще да не отидат да гласуват.

Още от България

Защо Иван Гешев бе номиниран за главен прокурор?