Това лято туристите се увеличили с 6 на сто

Броят на туристите по родното Черноморие се е увеличил с около 6% през лятото на 2012 г. спрямо година по-рано, сочат данни на туроператорите, обявени в понеделник.

Най-много са посетителите от Русия и бившия Съветски съюз, коментира Калин Драганов от Асоциацията на туроператорите пред “България он ер”. Това се дължи на разкриването на полети до България от 10 нови авиокомпании, както и на облекчения визов режим за гражданите на Русия, Беларус, Украйна, Казахстан и Молдова.

В началото на годината българското правителство даде възможност на притежателите на шенгенски визи да посещават и пребивават в страната ни, без да е необходимо издаването на български визи.

Туристическите пакети “ол инклузив” са предпочитани и от българи, и от чужденци, защото с тях разходите за почивката са точно и предварително определени. Хотелите по Черноморието вече не предлагат различни цени за български и чуждестранни туристи, обясни Драганов. Според него обаче са необходими допълнителни законови мерки, които да ограничат строителството, като важното е тази база, която е създадена сега, да се поддържа и запази.

Споделяне

Още от Бизнес

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?