Товарен самолет се е разбил при кацане край Техеран

Товарен самолет се е разбил при кацане край Техеран

Иранската армия съобщи, че неин транспортен самолет се е разбил в иранската провинция Алборз. 15 от 16-те души на борда са загинали, предаде Ройтерс, цитирайки агенция Фарс.

"Транспортен самолет Боинг 707, пренасящ месо от киргизстанския град Бишкек, кацна днес аварийно на летището Фатх", се казва в изявлението. В резултат на кацането самолетът е излязъл от пистата за приземяване, блъснал се е в оградата и се е подпалил.

Причините за произшествието се изясняват, както и информацията за убити и ранени сред екипажа и техническия персонал на борда на самолета.

Според ирански медии е оцелял само бордовият инженер.

Алия Курбанова, прессекретар на бишкекското летище "Манас", е заявила пред ТАСС, че самолетът е изпълнявал чартърен полет от Бишкек и е бил собственост на иранската компания "Паям еър".

Агенция Мехр съобщава, че самолетът е бил собственост на компания "Киргизстан еърлайнс", отбелязва ТАСС. Той излетял от Бишкек и е трябвало да кацне на летището в иракския град Карадж. По погрешка обаче кацнал в друго разположено наблизо летище. Причина за грешката е лошото време, съобщава агенция Фарс.

По информация на агенция Тасним самолетът е произведен между 1958 и 1979 г.

Споделяне

Още от Свят

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?