Товарен влак дерайлира на линията София- Карлово

Седем вагона на товарен влак с 20 вагона дерайлираха в участъка Мирково – Буново, съобщиха в сряда от БДЖ. Участъкът се намира по трета жп линия София – Карлово. Шест от дерайлиралите вагони са били натоварени с алуминиеви отливки, а седмият е цистерна с дизелово гориво, поясниха от железопътната компания. Вагоните са излезли от релсите при напускането на тунел в жп участъка. Първият дерайлирал вагон е вторият в композицията, три от вагоните са извън тунела, но 4 от дерайлиралите остават в него. Вътре са останали 12 товарни вагона от композицията, при които няма проблем, казаха от БДЖ. 

Според първоначалните данни, не е установен теч на гориво от железопътната цистерна. При инцидента няма пострадали служители на железницата. Движението на влаковете по линията е преустановено. От БДЖ уточниха, че ще осигурят автобуси за клиентите си от пътническите влакове по тази линия. С автобуси ще се движат пътниците по линията София-Копривщица-София и София-Карлово-София. Бързите влакове ще бъдат пренасочени през Пловдив.

Пренасочва се експресният влак “Чайка”, който обслужва линията София –Бургас, два бързи влака София – Бургас и Бургас-София и два бързи влака София-Варна и Варна – София, уточниха от железопътния превозвач.

Споделяне

Още от България