Този път президентът остана и без овациите на БСП

Този път президентът остана и без овациите на БСП

Ден след като президентът Румен Радев разкритикува управляващите, но и обяви, че от нови избори няма смисъл, тъй като не биха дали "нова перспектива", държавният глава се оказа атакуван и от ГЕРБ, и от БСП.

Формацията на Борисов в прав текст критикува Радев, докато лидерът на социалистите без да назовава президента, обръщайки се към "народа", обяви в парламентарната си реч, че "алтернатива винаги има".

По същата тема се изказа и и депутатът от БСП Драгомир Стойнев. "БСП е демократична партия. Президентът е човек, който има собствено мнение. Той изразява своето си мнение, ние – нашето. А то е, че трябва да има колко се може по-скоро предсрочни избори“, каза народният представител.

Председателят на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов пък отрече властта да е прокарвала лобистки закони и посочи, че президентът при всяко публично изявяване търси конфронтация.

“Той няма полезен ход, изпадна във външна изолация, дискредитира се с говореното в президентската кампания. Когато бащата на главнокомандващия казва, че няма проблем, защото няма убит човек, то как президентът говори за законност и справедливост, когато инвалид е изкаран виновен в инцидент с бащата на президента. Бях критикуван, че съм раздавал присъди като министър. Сега най-лесно е да се движим в посока най-приятна за обществото. Ако имаше смъртен случай, той как щеше да се чувства, който е укрил това 9 дни”, посочи той пред бТВ във вторник сутринта, правейки препратка инцидента в Харманли.

По-късно в в кулоарите на парламента Цветанов пък обърна внимание на изказването на президента, според когото не е добре за страната ни да има предсрочни парламентарни избори, както и че ще работи за нова перспектива за страната.

"Нека се въздържа от коментар за президента, защото човек, който прикрива инциденти и смята, че не е направено нищо нередно да изкараш един невинен човек, инвалид, виновен за пътен инцидент – не бих искал да коментирам. Бих искал да кажа следното – подготвяме се много сериозно за следващите европейски избори. Те ще бъдат избори, които ще определят посоката на цяла Европа", коментира той.

Споделяне

Още по темата

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?