Традиционната кръводарителска кампания ще се проведе на Цветница

Традиционната кръводарителска кампания ще се проведе на Цветница

Националният център по трансфузионна хематология (НЦТХ) организира традиционната кампания за доброволно кръводаряване на 21 април – Цветница. Временни пунктове за кръводаряване ще бъдат разположени до православните храмове “Св. Неделя“, “Св. Седмочисленици“, “Св. Параскева“ и “Покров Богородичен“ от 9 до 13 ч. ще се проведе традиционната кампания за доброволно кръводаряване.

Всеки, който желае да дари кръв, може да го направи и в сградата на Националния център по трансфузионна хематология на адрес: ул. “Братя Миладинови“ № 112, от 9 до 15 часа, както и във временните пунктове в близост до:

храм “Света Неделя” – в аулата на Богословски факултет, на пл. “Св. Неделя” № 19, от 9:00 до 13:00 часа;

храм “Свети Седмочисленици”– в сградата на VI ОУ „Граф Игнатиев”, от 9:00 до 13:00 часа;

храм “Света Параскева” – в Дарби колидж (в двора на храма), бул. “Г. С. Раковски” № 58 от 9:00 до 13:00 часа;

храм “Покров Богородичен”– в Енорийски център “Покров Богородичен” зад хотел “Родина”, от 9:00 до 13:00 часа.

Обръщаме се към столичани и гостите на града с призив на този светъл празник да дарят кръв и да подкрепят усилията на медицинските екипи за спасяване живота и здравето на тежко болни и пострадали пациенти.: Дарете кръв. Дарете живот от себе си. Спасете живот. Сега!“, е призивът на организатора на кампанията - Националният център по трансфузионна хематология.

Кампанията се провежда в партньорство със Софийската Св. Митрополия, Българския Червен кръст, Богословски факултет на СУ “Св. Св. Климент Охридски”, Енорийски център „Покров Богородичен” и ръководствата на VI ОУ „Граф Игнатиев” и Дарби Колидж.

Споделяне

Още от България

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?