Традиционният пряк ефирен досег на Путин с руснаците ще е на 15 юни

Путин по време на миналогодишната пряка линия

Руският президент Владимир Путин ще проведе на 15 юни традиционната си телевизионна и радио сесия за отговори на въпроси, задавани от руснаците в пряк ефир, съобщи пресслужбата на Кремъл в неделя. 

"Директната линия" ще се състои за 15-ти път в тв ефира на Първи канал, на каналите "Русия 1" и "Русия 24", както по радиостанциите "Маяк", "Вести FM" и "Радиото на Русия".

От Кремъл посочват, че по традиция ще се приемат въпроси, свързани с обществено-политическия и социално-икономическия живот на страната, а също и международната обстановка.

Въпроси на държавния глава ще могат да се задават по телефона, чрез СМС-и и ММС-и, както и чрез специално мобилно приложение на сайта на Кремъл. В пряката линия ще могат да се включат и потребителите на руската социална мрежа"ВКонтакте", които тази година ще могат да задават въпроси не само писмено, но и като оставят видеозапис до президента.

Въпросите вече може да се подават и ще се приемат до края на предаването като на президента ще се задават най-интересните от тях.

Питанията по телефона ще се обработват от единен център, който ще приема обаждания от всяка точка на Русия на телефонен номер 8 800 200 4040. Позвъняванията от градските и мобилните телефони ще е безплатно. Въпросите от чужбина ще се приемат на телефонни номера +7499 550 4040 и +7495 539 4040.

Въпроси под формата на кратки съобщения ще може да се изпращат на номер 04040, но само от руски мобилни номера. Въпросите трябва да са на руски узик и да не надвишават 70 знака, дават указания от Кремъл.

Питания ще се приемат и на специализирания сайт moskva-putinu.ru, където има подробна информация за предстоящата "Директна линия".

Споделяне

Още от Свят