Трафикът по ремонтиращия се Аспарухов мост се улеснява

Ремонтираният Аспарухов мост

Трафикът по Аспаруховия мост, при извършващите се в момента ремонтни дейности, ще става в по две ленти за движение в двете посоки. Досега движението за Бургас се осъществяваше в една лента, а за Варна в три. Промяната се прави с цел улесняване на шофьорите, съобщи Агенция "Пътна инфраструктура".

В момента се изпълнява вторият от общо четири етапа в предвидените ремонтни работи.

Шофьорите вече преминават по ремонтираните в първия етап ленти, а ще бъдат затворени неремонтираните.

На съоръжение 2 ще бъде ограничен трафикът по двете десни ленти, а движението ще преминава по изпреварващата активна лента.

На съоръжение 4 ще бъде ограничен трафикът по изпреварващата активна лента, а превозните средства ще се насочват по ремонтираната дясната активна лента в посока Бургас.

По време на втория етап ще има още една лента на движение в посока Бургас в платното за Варна и по този начин на моста ще има по две ленти в двете посоки на движение. 

При третия и четвъртия етап ще бъде затворено платното в посока Бургас, а движението ще се осъществява двупосочно в платното за Варна.

Между 6:30 часа и 10 часа и 16:30 часа и 20 часа ще се спира преминаването на тежкотоварните камиони над 10 тона. Целта е автомобилите да пътуват по-безопасно в натоварените часове.

За улеснение на трафика, идващ от магистрала "Черно море", преди Аспаруховия мост ще бъде стеснен участъкът преди изхода от квартал "Аспарухово". При необходимост дясната лента на моста в посока Варна ще се обособи само за автобуси на градския транспорт и коли със специален режим на движение. Автобусната спирка за квартал "Аспарухово" временно ще се премести в съседното платно, а за посока Варна остава без промяна.

Скоростта на движение за всички превозни средства при ремонтните дейности е до 40 км/ч.

Пътната агенция препоръчва на шофьорите да предвидят повече време за пътуване, поради по-бавното придвижване при извършването на строителните работи и временната организация на движение.

Шофьорите, преминаващи транзитно през Варна, може да използват алтернативен маршрут от ул. "Девня" във Варна през селата Езерово и Страшимирово - Девня - Разделна – Белослав и излизат на магистрала "Черно море".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?