Трафикът в София вече може да бъде проверен с GSM

Автомобилният трафик по 30 основни кръстовища в София може да проследен през компютър и мобилен телефон, съобщи съуправителят на Центъра за градска мобилност Марчело Доковски. Достъпът през GSM може да бъде осъществен на адрес m.sumc.bg, а през компютър - на sumc.bg. Услугата е безплатна. Натовареността на движението е обозначено с три степени – "тежка" - с червено, "средна" - с оранжево и "лека" - със зелено.

Интернет-страницата на центъра предлага възможност за проверка и на пристигащите коли на градския транспорт при въвеждането на кодът на спирката, който е обозначен на спирковия знак.

Интерактивната карта на града на същия сайт ще показва още ремонтите и строителните дейности в града.

През следващата година най-големите ограничения в движението ще са заради започващото строителство на втория лъч на софийското метро в участъка от надлез "Надежда" до ул. "Бели Дунав" и продължаването му към метростанция "Обеля".

От 7 февруари заради метрото ще бъде затворен бул. "Ломско шосе" в участъка от надлез "Надежда" до ул. "Бели Дунав". На някой места жителите в квартала ще трябва да вървят почти километър, за да стигнат до спирка.

От 1 март ще бъдат спрени трамваите по бул. "Княгиня Мария Луиза" - от пл. "Лъвов мост" до ул. "Козлодуй". Това ще промени маршрутите на трамваите по линии номер 1, 7, 17 и 18, като те ще се пренасочат през бул. "Христо Ботев".

Поради натоварването на булеварда ще бъде закрита "синя зона" в целия му участък. Ще бъде променен маршрутът на автобусите по линия номер 60 в посока ж.к. "Овча купел 2".

Маршрутът на трамвайни линии 3 и 6 ще се обедини - от ж.к. "Захарна фабрика" до ж. к. "Лозенец", ще се обединят и трамвайните линии 9 и 10 - от ул. "Кораб планина" до ж.к. "Западен парк". Маршрутът на трамваите по линия номер 12 и номер 17 ще се възстанови през Централна гара.

Споделяне

Още от България