Тръгнаха продажбите на новия Windows 8

Операционната система на "Майкрософт" се пуска в 140 страни на 37 езика

Тръгнаха продажбите на новия Windows 8

Корпорацията "Майкрософт" (Microsoft) пусна в петък в продажба новата си операционна система Windows 8. Тя ще е достъпна в 140 страни, включително България, и ще се предлага на 37 езика. Разработката е отговор на нарастващата популярност на смартфоните и другите мобилни устройства. Включени са много интересни приложения в Windows Store на повече от 1000 модела компютри и таблети, сертифицирани за Windows 8.

Новата операционна система залага на персонализиран стартов екран, който дава лесен достъп до най-използваните приложения и съдържание, изцяло нов Internet Explorer 10, който е идеален за работа със сензорни екрани, Skype, вградени облачни възможности със SkyDrive и др.

Операционната система ще се предлага в две основни версии – Windows 8 и Windows 8 Pro, като втората е за професионалисти и любители на технологии и има разширени функции за криптиране, виртуализация, управление на компютъра и др.

За големите бизнес организации, Windows 8 Enterprise ще предостави нови възможности по отношение на мобилната продуктивност с функции като Windows To Go, DirectAccess и BranchCache, както и по-добра сигурност с функции като BitLocker и AppLocker.

Част от глобалната премиера на Windows 8 е и Windows RT. Toй ще се предлага само като предварителна инсталация върху компютри и таблети с ARM процесори и ще даде възможност за впечатляващ живот на батерията на новите тънки и леки устройства.

В България потребителите ще могат да работят с Windows 8 с избор от над 30 вида компютри и таблети. В допълнение към предлаганите нови устройства, те могат също така да ъпгрейднат старите си компютри до новата операционната система.

До края на януари 2013 г., потребителите, които имат компютри с инсталиран Windows XP, Windows Vista или Windows 7, могат да закупят и изтеглят онлайн Windows 8 Pro на приблизителна крайна цена 58.66 лв (еквивалент на 29.99 евро) . Потребителите с Windows 7 компютри, закупени между 2 юни 2012 г. и 31 януари 2013 г. в над 140 страни по света, могат да изтеглят Windows 8 Pro на цена от 29.32 лв.

Споделяне

Още от Бизнес