Тръгва делото срещу задигналия 1.5 млн. лв. инкасо охранител

Охранителят Георги Енев

За сряда – 31 юли, е насрочено първото заседание по делото срещу охранителя Георги Енев, който в края на юни миналата година открадна близо милион и половина лева от инкасо автомобил в Пловдив, съобщиха от Съдебната палата в неделя.

 

Енев изчезна с парите и се предаде сам на полицията след почти двуседмичното му издирване, но не съдейства на полицията по никакъв начин и мълчи за това къде е задигнатата сума. Полицията твърди, че знае местоположението на малка част от откраднатото.

 

Срещу охранителя бе повдигнато обвинение, че като длъжностно лице е присвоил 1 471 058.52 лв., собственост на три банки и на охранителното дружество. Парите са му били връчени в качеството на длъжностно лице да ги пази и управлява, а длъжностното присвояване е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

 

Според адвоката на Енев той законово има право да мълчи. Гардът може да бъде осъден на затвор от 10 до 20 години и конфискация на имуществото му. Мълчанието му ще отежни присъдата, според запознати.

 

По делото са призовани са 39 свидетели и 6 вещи лица, следващото заседание трябва да е на 1 август.

Споделяне

Още по темата

Още от България