Тръгва директен автобус от центъра на София до парка “Врана“

Дворецът в парка,  сн. БГНЕС

Директен автобус от центъра на София до парка “Врана“ пуска от тази събота Столичната община. Линията ще е с номер 505 е ще тръгва всяка събота и неделя от спирката на Орлов мост.

 

Автобусите по линията в посока парка "Врана" ще спират на спирката на Орлов мост при езерото "Ариана", хотел "Плиска", болница "Св. Анна", метростанция "Цариградско шосе" и на самия вход на парк "Врана" при входа за посетители на парка. По обратния маршрут ще се спира на същите спирки.

 

От “Орлов мост“ първата кола ще тръгва в 9.10 часа и на всеки час след това до 15.10 часа, когато ще е последният рейс, а на обратно ще се движи от 11.10 часа отново на всеки 60 минути до 16.10 часа.

 

Пътниците ще могат да се возят на цената на редовния билет за градски транспорт, ще важат и картите за цялата градска мрежа.

 

До края на месеца посещението в отворилия на 9 юни парк ще е безплатно След това таксата за вход ще бъде 5 лв. за възрастни и 2 лв. за дете. За пенсионери и за хлапета под седем години обиколката ще е без пари. Специална цена ще има и за групи между 15 и 20 човека - 4 лв.

 

Уникалната царска градина ще работи само в събота и в неделя от 10 до 16 часа и вътре ще се влиза само с екскурзовод заради ценните растителни видове.

 

Във “Врана" виреят над 800 декоративни растителни вида и е обитаван от около 100 вида птици, лисици, язовци, сови, сърни, зайци, диви котки.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?