Тръгва седмият сезон на "Доктор Хаус"

Тръгва седмият сезон на "Доктор Хаус"

НВО открива в понеделник седмият сезон на популярния сериал “Доктор Хаус“ за лекаря-диагностик Грегъри Хаус и неговия екип.

Почитателите на сериала се надяват, че най-накрая в този сезон ще дочакат любовен преврат в драмата и циничният на пръв поглед и непредсказуем доктор в изпълнение на Хю Лори ще блесне в ново, лирическо амплоа. Краят на шести сезон приключи с откровеното признание на главния лекар Лиза Къди, в изпълнение на Лиза Еделщайн, в любов към Хаус.

На рекламните постери за новия сезон беше изобразен актьорът Хю Лори, лежащ на болнично легло с разрез в областта на сърцето. Надписът с игра на думи гласеше "Love/sick" (“Сърдечно болен“).

Според слуховете през новия сезон ще се появи актрисата и бивш модел Кандис Берген, награждавана пет пъти с наградата Златен глобус за роли в други известни сериали. Сега се предполага, че ще играе ролята на майката на Лиза Къди.

В новия сезон временно ще отсъства Оливия Уайлд (Реми Хадли известна като Номер 13). Тя е заета с проекта на Джон Фавро “Каубои срещу Чужди“, в който главните роли се играят от Даниел Крейг и Харисън Форд. Липсата ѝ ще се попълни от младата актриса Амбър Тъмблин. Тя ще играе талантлив медик-стажант, който за сега няма правоспособност да лекува, но това не ѝ пречи да участва в работата на екипа на Хаус. Създателите на сериала подчертават, че на героинята на Тъмблин ще ѝ се наложи да се сблъска със сложни етични проблеми, характерни за сериала. Точният брой епизоди, в които актрисата ще участва, не се споменават.

Лори по-рано заяви, че вероятно седмият сезон ще е последен за сериала, който е отличен с престижни телевизионни награди през годините – Златен глобус, Пибоди и Еми. Именно след седмия сезон изтича договорът на актьора с продуцентите на продукцията.

В предишни изказвания Лори твърдеше, че не възразява на продължаване на договора му, но най-важното е да не се изпусне моментът, когато сериалът трябва да приключи. “Само се надявам, че няма да проспим момента за края на сериала. Мисля, че има смисъл следващата година в определен момент да седнем и да обсъдим по-нататъшното ни бъдеще“.

Зрителската аудитория, която стигна своя пик през 2007 г., постепенно намаля до 12-13 милиона души, което вече не позволява на сериала да фигурира в топ-десет на рейтинга за популярност. Главният герой обаче продължава да остава в списъка на най-високо платените актьори.

Хю Лори е най-платеният драматичен актьор в телевизията, като за снимките на един епизод получава 400 хиляди долара. Актьорът казва, че заради снимките в сериала и тази заплата е направил много жертви: той рядко вижда семейството си, което живее във Великобритания.

Това лято в екипа на сериала стана скандал – член на снимачната група, уволнен през март, подаде иск в съда срещу бившите си работодатели за сумата 1 милион долара за морални и физически вреди. Искът обаче беше отхвърлен като неоснователен.

Споделяне

Още от