Тръгват три конкурса за търсене на нефт и газ

Правителството реши да открие три процедури за търсене на нефт и газ, при които ще бъдат предоставени три разрешителни за период от пет години, съобщи правителствената информационна служба.

Терените, за които се търсят кандидати за проучване на енергийните ресурси са блок "Килифарево", разположен в Централна Северна България, Блок "1-11"-Вранино, разположен в област Добрич, и Блок "1-17"-Овча могила, област Плевен и Велико Търново.

Конкурсът за блок "Килифарево" ще се състои на 156-ия ден, а за другите два блока - на 150-ия ден от датата на обнародване на решението в Официалния вестник на Европейския съюз.

Освен това правителството реши и да даде четири разрешения за проучване на строителни материали.

"Минерал процесинг" ще разработва в продължение на шест месеца площта "Кариерата". Очакваните инвестиции са 31 490 лв.

В продължение на две години ЕТ "Анчос-Ангел Христов" ще проучва терена "Дюлина махала", което ще му струва 33 822 лв. в площта с размер 0,3 кв. км.

Близо 92 хил. лв. ще вложи "Булстоун", което получава правото да търси скално-облицовъчни материали в площта "Требежа" в продължение на две години.

За толкова е и срокът на разрешението, дадено на "Илинденски мрамор", което ще работи на територията на "Агликина поляна" и ще инвестира в дейността си 39 хил. лв.

Споделяне

Още от Бизнес