Трайчо Трайков: ГЕРБ си отива, но хората не искат БСП да се връща

БСП е измислила корупцията, не може да бъде алтернатива на корупцията

Трайчо Трайков

Из страната се вижда, че ГЕРБ си отива, но хората не искат да се връща БСП, коментира говорителят на "Нова република" Трайчо Трайков. "Каква алтернатива може да бъде БСП на ГЕРБ? БСП е измислила корупцията, не може да бъде алтернатива на корупцията. БСП е майка на корупцията. Това е все едно да кажете, че Ирена Кръстева е алтернатива на Делян Пеевски", поясни бившият енергиен министър в понеделник пред бТВ.

По думите му Корнелия Нинова е "един от първите хора, които са се облагодетелствали от приватизацията, която сега хулят".

Той подчерта, че в редиците на левицата има и "симпатични и смислени хора", но те седят редом до "Гергов и други червени олигарси", а, като цяло, БСП не се отказва от корените си.

Трайчо Трайков смята, че БСП трябва да се извини за фалитите по времето на Живков, Луканов, Виденов и Орешарски: "Да се извинят, да се саморазпуснат и свестните хора от БСП да изберат накъде да тръгнат".

По думите му разцепление в десницата няма, а "Нова република" е единственият автентичен представител на тази част от политическия спектър. Той отбеляза, че в Реформаторския блок в сегашния му вид е останала само една от партиите основателки - ДБГ, а междувременно там се влели бивши депутати на Николай Бареков, сега известни като "Народен съюз".

"Няма ентусиазъм за тези избори, тези избори сякаш бяха натрапени на хората", отбеляза Трайков и допълни, че според него само дясното обединение прави активна кампания из цяла България, докато другите партии агитират вяло.

По отношение на процесите между Турция и ЕС и съмненията за намеса на южната ни съседка в предизборната кампания у нас, Трайчо Трайков заяви пред бТВ, че подобно нещо е недопустимо и "никоя държава с достойни политици не би го търпяла".

Той отбеляза, че ние не трябва да се оправяме сами с Турция и Русия, при положение, че сме членове на ЕС и НАТО, но подкрепата от нашите съюзници зависи и от това "доколко сме на тяхна страна, когато те имат нужда от нас".

Споделяне

Още от Избори 2017